Dom za stare Palma okružen cvećem

Starački dom Palma Beograd

KVALITETAN I UDOBAN SMEŠTAJ

Starački dom Palma poseduje sve neophodne licence, koje garantuju bezbednost boravka korisnika. Strukturu objekta čine dvokrevetne, trokrevetne sobe, sa više sunčanih terasa i velikim dvorištem za odmor i rekreaciju.

Ustanova socijalne zaštite Palmadom se nalazi na 5 km od centra Beograda u naselju Braće Jerković. Od okretnice autobusa 26 je udaljena 100 metara u ulici Vojvode Vlahovića na broju 16.. Objekt je vila koja ispunjava sve najstrožije kriterijume za pružanje usluga smeštaja i nege starih i bolesnih lica. Sobe su u većini konforne dvokrevetne i sunčane sa roletnama na prozorima. Na etaži sa po 12 korisnika dolaze dva kupatila i toaleta, trpezarija i dnevni boravak te dve terase.

Dom je opremljen radijatorskim grejanjem na gas i klima uređajima. Kupatila su funkcionakna i prilagođena nepokretnim osobama kao i osobama sa invalidetom. U svakoj sobi je LED elevizor i panik taster. Hodnici su široki i prilagođeni kretanju starih lica kao i onih sa kolicima.

Dom za stare i magnolija u rano prolećeAko ste osoba u poznoj životnoj dobi ili niste više u mogućnosti da normalno samostalno funkcionišete a nemate nikoga da sve vreme brine o vama, mi smo najbolje rešenje za vas. Ovde će o vama brinuti i biti na usluzi non stop 24 sata profesionalno i pažljivo osoblje Doma za stare Palma.

STRUČNO OSOBLJE
I NEGA

Nadzor nad korisnicima je u toku celog dana, kao i dežurstvo medicinskih sestara i negovateljica preko cele noći. Korisnici u svako doba mogu očekivati stručnu pomoć od socijalnog radnika kao i od lekara koji može dolaziti u zavisnosti od specifične potrebe . Starački dom Palma zbrinjava pokretne, polupokretne i nepokretne korisnike. Primamo i stara lica otpuštena iz bolnice na rehabilitaciju kao i dementne i osobe obolele od Alzheimerove bolesti te osobe na palijativnom zbrinjavanju.

Ovako široka lepeza korisnika zahteva pojedinačan pristup svakoj osobi ponaosob kao i pažljivo praćenje njihovog stanja. Akcenat je na davanju propisane terapije kao i održavanju higijene korisnika i prostora. Kod nepokretnih se pazi da nebi došlo do dekubita te ako se pojavi da se na vreme sanira. Takvi korisnici se redovno okreću a koriste se i dekubit dušeci.

Sve ovo zahteva posebnu pažnju, iskustvo i posvećenost stručnog osoblja. Njega u Domu za stara lica Palma čine: lekar opšte prakse, medicinske sestre, negovateljice, fizioterapeut i socijalni radnik. Po potrebi kad se uoče  promene zdravstvenog stanja korisnika na gore, angažuju se i lekari specijalisti a u slučaju urgentne situacije, poziva se hitna pomoć.

Uprava doma sa najvećom pažnjom bira stručno osoblje koje zadovoljava visoko postavljene kriterijume nege i brige o korisnicima naših usluga.

PRIJATNI USLOVI
BORAVKA

U neposrednoj blizini objekta nalaze se prodavnice, apoteka i laboratorija.  Uz dnevne boravake na svakom spratu, pet terasa, dvorište koje se prostire na 12a , i sve sadržaje koji se podrazumevaju, bićete sigurni da ste svoje najbliže smestili u prijatno okruženje.

Uz sve rečeno Starački dom  Palma je novi objekat u upotrebi dve godine. Redovno se održava u nastojanju da uvek i ostane kao nov. Prašina sa podova, hodnika i stepeništa se redovno briše sa namirisanim detergentima a toaleti i kupatila se peru. Prostori se osvežavaju mirisima tako da naš dom ne miriši kako obično miriše domovi.

Jela pripremljena od kvalitetnih i svežih namirnica su ukusno spremljena. Serviraju se u trpezarijama a za nepokretne u sobama.

Dnevni boravci se koriste za druženje i gledanje TV programa. Iako svaka soba ima LED TV, naši korisnici više vole gledati u društvu onaj u dnevnom boravku pogotovu kad je sportski program ili obavezni Dnevnik.

Pogled iz dvorišta na Dom za stare PalmaOkolina doma je urađena u tehnici štampanog betona. U prostranom dvorištu od 12 ari je travnjak sa stablima i cvetnim oazama. Posebno se izdvajaju naše mirisne starinske ruže kao i razno sezonsko cveće. Na travnjak su postavljena dva velika suncobrana sa baštenskim garniturama gde naši korisnici mogu da uživaju u slobodnom vremenu. U dvorištu se nalazi i pomoćni objekat za zimnicu, roštilj i spremanje jagnjete ili praseta na ražnju.