Domovi za stara lica sa nedostatakom radne snage sestara i negovateljica su u problemu normalnog funkcionisanja ustanova socijalne zaštite, domski smeštaj. Nedostatak dovodi do preopterećenosti postojećih radnika kao i ugrožavanja kvalitete pruženih usluga.

Ovaj problem nije od juče ali je iz dana u dan sve veći i veći.

Zašto je lakše napraviti bolnicu nego medicinsku sestru ?

Bolnice niču kao pečurke posle kiše; za četiri meseca gotova i spremna za rad. Da bih napravili sestru treba devet meseci, a da bi odrasla i odškolovala se , još 18 godina.

Potražnja za medicinskim sestrama je ogromna. Traže ih državni i privatni medicinski sektor, traže ih dečiji vrtići, traži ih Nemačka. Ako poneka ostane, zaposli se u sektoru ustanova socijalne zaštite domski smeštaj. Ovih dana, da nađete dobru medicinsku sestru vam je kao da ste izvukli sedmicu na Lotu.

Kako se u ovakvoj situaciji snalaze domovi za stara lica ?

Kako tko. Neki ih nemaju, neki polovično, drugi honorarno (neprijavljeno dolaze da rade povremeno iz državnog sektora). Neki ih uzmu honorarno jedan dan u sedmici da im popune dozere sa lekovima. Neki ih love po selima i dovoze kombijima; spavaju po domovima i tako na smene svakih 15 dana. Poneko , ipak ima sreću da ih i pronađe.

Portali za oglašavanje potreba za radnom snagom, puni su vapaja za medicinskim sestrama i negovateljicama od strane domova za stara lica.

Situacija je slična svuda u svetu. Radnici nerado rade u ovakvoj delatnosti.

Najbliži primer je Hrvatska. Tamo dolaze na ideju da uvezu radnike iz Indije ali im ovi ne znaju hrvatski jezik koji je neophodan radi komunikacije sa korisnicima domskih usluga. Zaključili su da im je najbolje da dovedu radnike iz Bosne i Srbije. Ne znaju oni u kakvom smo sosu mi. Našli su crkvu u kojoj će se Bogu moliti.

Mi nemamo mnoge majstore, nemamo vozače, nemamo mi toga mnogo štošta.

E sad, da je naš posao tamo neka fabrika; nema pola radnika, taj dan pola proizvodnje. Pola traktorista, pola njive izorano. Problem je što mi radimo sa živim nemoćnim ljudima, te ne može pola radnika, pola korisnika usluženo.

Starački domovi tako ne mogu. Mi smo pod budnim nadzorom ministarstava i rodbine korisnika koji zahtevaju kvalitetne usluge. Njih problemi sa stanjem slobodne radne snage na tržištu rada ne interesuju.

Koje je rešenje ?

Rešenje je u HITNOM otvaranju više škola za medicinske sestre i negovateljice koje će školovati kadrove koji se traže kod nas a i u inostranstvu.